«Fantastisk god å spicy Red curry beef»

11781844_10207448545319681_6166258812157665139_n

Denne thai inspirerte gryteretten er bare fantastisk god! den er kraftig, godt krydret, litt sterk, søt og syrlig. å de kombinasjonene i en å samme gryten gir en fantastisk smakseksplosjon i munnen. Det er jo det thailandsk mat er kjent for. de kombinasjonene mellom sterkt, friskt/syrlig og søtt møtes. for å lage denne retten må du ha noen «uvanlige» ingredienser som du lett får tak i på en innvandrer butikk. de fleste byer har en slik sjappe nå. her i byen har vi 2. de butikkene er veldig spennende å gå rundt å se i, fordi de har så mye annerledes og spennende matvarer vi aldri har sett eller hørt om før som bare er fantastiske produkter å bruke i det Asiatiske kjøkkenet.

Ingredienser:

 • 2 bokser kokosmelk
 • 2 ss Fishsauce
 • 6 kaffir lime leaves (Kuttes i småbiter)
 • 4 ss rød karripasta
 • 2 ss rapsolje
 • 1 boks bambusskudd
 • 1 boks babymais
 • evt vannkastanjer og andre grønnsaker
 • 3 ss tomatpure
 • 3 ss brunt sukker
 • 3 ss limejuice
 • 1 stk kylling buljongterning
 • 600 g biffkjøtt (jeg brukte faktisk elgkjøtt og det fungerte ypperlig) (skjæres i tynne delikate skiver)

Start med å lete fram alt du trenger og mål opp alt som skal måles opp. ha alt bortsett fra kjøtt og grønnsaker i en gryte og la det koke opp, for så å stå å småputre til det tykner litt og smakene setter seg. så kommer den viktigste delen, å det er å smake til grytebasen slik som du vil ha den! kanskje vil du ha den saltere, sterkere, mindre sterk eller søtere. så her gjelder det å skjerpe smakssansene og smake seg frem til du ender opp med noe du liker. det er veldig viktig at du selv liker det. alle sammen har jo forskjellig smak, så det kan hende at du syns denne smaker helt forferdelig, men forhåpentligvis så elsker du det og vil lage det igjen og igjen!

Ha kjøtt og grønnsaker i gryten. det skal ikke brunes. la det stå å trekke på veldig lav varme sånn at ikke kjøttet blir tørt. mens kjøttet blir gjennomtrekt så kan du koke litt ris, eller potet om du er en av de som sier at det blir ikke middag uten potet! men jeg vil anbefale ris til denne retten!

Håper det smaker og at du stikker innom en annen gang for å finne enda mer godt her inne som du vil teste ut!

PS: denne gryteretten skal gjøre at du svetter litt i pannen og alle luftveier åpnes opp! det er da det kan kalles skikkelig thailandsk mat.

Enjoy!

Vennlig hilsen Trønderkokken

Respond to «Fantastisk god å spicy Red curry beef»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s