Pasta carbonara my way!

11781624_10207421511843861_1469998499934711792_n

Dette er den retten du lager til middag hvis du har dårlig tid! hvis du har sånn ca. gode kutteegenskaper og er effektiv på kjøkkenet så tar denne retten maks 15 min. pastaen koker på ca. 10 min, så hvis du multitasker kan du klare det på 12 min. og det verste av alt er at det var megagodt! men med kremfløte, parmesan og bacon så er det jo egentlig ikke så rart at det blir godt. man skal gjøre mye rart for å få den comboen til å smake rart! Serverer du i tillegg focaccia med aioli til det her så garanterer jeg deg en innertier!

Pasta carbonara til 4 pers:

  • 500 g fusilli (pastaskruer)
  • 300 g bacon, finkuttet
  • 1 gul løk, finkuttet
  • 3 fedd hvitløk, finkuttet
  • 4 dl kremfløte
  • 2 dl revet parmesan
  • 1 eggeplomme
  • salt og pepper
  • 2 dl pastavann (ta av når pastaen er ferdig kokt)

Start aller først med å gjøre klart alt du trenger. kutt opp alt, mål opp alt og ta fram alt av gryter/panner og det du skal røre med. legg det strategisk foran deg på kjøkkenbenken.

sett pastavann på kok (har du det veldig travelt så kan du forkoke vannet i en vannkoker) ta en ss og smak på pastavannet. det skal være ramsalt som sjøvann. da har du et perfekt pastavann.

sett på en stekepanne og ha i en skvett nøytral olje. ha i bacon og stek til det er blitt gylden brun. tilsett så løk og hvitløk, fres til løken er blitt blank og fått en søtere smak. så tilsetter du fløte og parmesan.

kok i et par min til det tykner, smak til med salt og pepper til du oppnår den smaken du ønsker. men husk at parmesanen er ganske så salt, så smak på sausen før du eventuelt salter noe mer.

når du har kokt pastaen, tatt av 2 dl pastavann og latt vannet rennet av godt, så slår du av varmen på sausen og rører inn eggeplommen for en fyldigere saus. ha pastaen tilbake i kjelen, hell over pastasaus og 1 dl pastavann. virker det enda litt tørt så kan du tilsette mer pastavann. ha carbonaraen over i en fin serveringsbolle og dryss eventuelt over litt finhakket gressløk hvis du har det i hagen og noen flak med parmesan. olivenolje hvis du er en «skikkelig» italiener.

Enjoy!

Vennlig hilsen Trønderkokken!

Respond to Pasta carbonara my way!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s