Gulrotsuppe med et lite spark i ganen!

11218063_10207220010526454_8403408040521562340_n

Gulrotsuppe. Kanskje ikke den suppen man lager fremfor alle andre supper, siden den kanskje er litt «skummel». men jeg kan si såpass at det er noen av de beste suppene jeg har smakt! den er søt og mild på grunn av gulrot og appelsin, men samtidig så gir den et spark bak i ganen på grunn av chilien og den tar deg kanskje en tur til Asia siden den inneholder ingefær å koriander. men god, det er det i hvert fall!

som forrett så passer denne suppen perfekt, kun toppet med noen sprøstekte krutonger du lett lager av det halvtørre brødet du fortsatt har i brødboksen etter handleturen du hadde på tirsdag. da kutter du brødet i terninger, steker de i rikelig med nøytral olje i stekepannen med 2 fedd hvitløk og noen kvaster med timian. stek til de er gylden brune, hell de så over på kjøkkenpapir for at fettet skal renne av. hjemmelagde krutonger er så godt at det nesten kan kalles snacks!

hvis du skal servere dette som vanlig hverdagsmiddag så kan du steke kyllingbryst og toppe suppen med rett før den settes på bordet, og du kan servere den med godt brød!

 • 1 kg gulrøtter, i biter
 • 1 potet (suppen får en «jevnere» konsistens)
 • 1 løk, grovt hakket
 • 5 hvitløkfedd, finhakket
 • 1 1/2 rød chili, finhakket
 • 20 g ingefær, finhakket
 • 1 l kyllingkraft
 • 2 appelsiner, saften
 • 1 lime, saften
 • salt og pepper
 • 2 dl Kremfløte
 • finhakket gulrot (til dekorasjon)
 • Koriander (til dekorasjon)

Start med å frese gulrot i en god klatt smør og tilsett så de andre ingrediensene unntatt kremfløte. kok til gulroten er mør, men ikke kok den for lenge! da vil suppen miste den fine fargen og bli brun og blass istedenfor knall oransje og smashing!

Når gulroten er mør tilsetter du fløte og kjører suppen med en stavmikser. har du ikke det kan du kjøre suppen i flere ganger på en foodprosessor. Smak til suppen med salt og pepper til den smaker slik du vil ha den! Vil du ha den sterkere så smaker du den til med litt cayennepepper!

ved anretning drysser du over finkuttet gulrot og korianderblad!

Håper det smaker!

Ved vennlig hilsen Trønderkokken!

Respond to Gulrotsuppe med et lite spark i ganen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s