Burger med stil!

IMG_9615

Burger med stil! for å få en burger med skikkelig stil og wow faktor så må du nok legge litt arbeid i det! i dette måltidet så er burgerbun lagd helt fra scratch og det samme med selve burgeren og alt av tilbehør. Det tar litt tid…men det er jammen meg verdt det. deigen til brødene er det bare å «hive» i hop rett før du går å legger deg om kvelden også baker du ut brødene neste dag i lunchtider. min deig sto i totalt 13 timer på et kjølig sted…som i kjelleren. men kjøleskapet går også helt fint!

Når det gjelder selve burgeren så bruker jeg kun kjøtt av god kvalitet, røkt skogsbacon som jeg finhakker og blander inn i karbonadedeigen for å få inn litt fett og ekstra smak. og i tillegg til det salt og pepper. å thats it! i en hamburger må kjøttsmaken få skinne og ikke bli overdøvet av løk, bbq saus, egg og lignende. det hører hjemme i karbonader….mener jeg.

Tilbehøret er egentlig litt opp til deg selv. man må rett å slett velge det man selv liker og kan gjerne lage flere tilbehør og sette opp en burger bufè for gjestene dine….så velger de selv hva de vil ha på burgeren. denne gangen lagde jeg burgerdressing med hjemmelaget majones, chilirelish og pommes frites. det som er viktigst å tenke på når man skal sette sammen en burger er at man bør ha med noe som er søtt, syrlig, salt, sterkt og sprøtt. da har man en perfekt kombinasjon! istedenfor å lage pommes frites så kan man for eksempel lage øl friterte løkringer for å få med det sprøe elementet i måltidet.

Burgerbrødene:

  • 1 kg tipo 00 hvetemel (vanlig hvetemel går også hvis du ikke får tak i tipo 00)
  • 200 g romtemperert meierismør (saltet, ikke usaltet)
  • 4 egg
  • 50 g fersk gjær
  • 300 g helmelk
  • 100 g sukker
  • 13 g salt
  • 1 egg + 1 plomme til pensling
  • 1 dl sesamfrø (hvite)
  • 1 dl valmuefrø

1. Start med å måle opp alt av ingredienser og sett det på arbeidsbenken din. da blir bakingen mye lettere!

2. ha melken i bakebollen du skal bruke og smuldre gjæra i melken og bland det godt til at gjæra er helt oppløst i melken. ha så i egg og sukker og bland sammen. sett bollen fast i kjøkkenmaskinen med en eltekrok og hell på mel. ikke ta alt sammen i med en gang. hold igjen ca. 200 g. elt så deigen i 10 min. så setter du hastigheten litt lavt og har i litt etter litt klatter med smør. elt smøret godt inn. deigen skal være litt klissete når den er ferdig..men ikke for flytende. det er det som er hemmeligheten til gode burgerbrød. deigen skal være på kanten til å være ubehagelig å jobbe med. er den behagelig å jobbe med så har du hatt i for mye mel.

3. dekk til bakebollen med plastfolie og sett den kjølig i minimum 10 timer….men husk å ha en stor nok bolle slik at deigen har plass til å heve seg på.

4. neste dag etter 10 timers heving så hvelver du deigen ut på benken med litt mel. ikke kna for mye i den. du vil beholde så mye som mulig av luften i deigen. del opp i emner på ca. 120 g og rull de sammen som vanlige boller, ha de over på et stekebrett og klem de helt flate. dekk med et klede og hev på benken i helst 2 timer…men 1 time er minimum. pensle brødene med eggeblandingen og strø over sesamfrø og valmuefrø. sett de på nederste rille i ovnen på 200 grader og stek i ca. 15 min. ha de over på rist med en gang de er kommet ut av ovnen.

1480517_10207033837992257_2152615385745675941_n

Selve stjernen av retten…Burgeren!:

Denne gangen var vi mange til bords så da blandet jeg 1,2 kg karbonadedeig av god kvalitet med 1 pakke finhakket skogsbacon, 1-2 ss grovkvernet svart pepper og 2 ss salt. for å få den ultimate gode røyksmaken og skorpen på burgeren så anbefaler jeg deg å fyre opp grillen! men du kan selvfølgelig også bruke den gode gamle støpejernspannen!

en god å saftig burger får du ved å grille den medium og ved å la den hvile minst 5 min etter steking for at kjøttsaften skal få trekke seg inn i burgeren igjen. en god burger skal behandles som den fineste biff!

Tilbehøret:

Når det kommer til tilbehøret så er det som sagt litt opp til deg selv. kokt amandinepoteter delt i to og stekt i smør på høy varme med salt og pepper for at de skal bli skikkelig crunchy. ellers så er crispysalat, rødløk og tomat i skiver veldig godt på burgeren. er du en av de som elsker cheeseburger så er det bare å slenge på ei skive med god ost på slutten av grillingen. burgerdressingen lagde jeg ved å lage en god hjemmelaget majones som jeg smaksatte med ketchup til den ble ganske så søt og syrlig.

Nå håper jeg virkelig at du har fått masse inspirasjon og tips til å mekke en skikkelig burger med stil og WOW faktor! la fantasien slippe seg løs!

 

Respond to Burger med stil!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s