Ravioli med nøttebrunt rørossmør!

IMG_9455

Jeg kan med en gang si at dette er noe av det beste jeg noen ganger har smakt! fløyelsmyk og al dente pasta med et vidunderlig sopp fyll som smelter på tungen! for å tilføye retten enda mer smak så lagde jeg et soyasmør med ingefær, chili og hvitløk som gjorde at retten bare ble bedre og bedre!

det med at pasta er helt forferdelig å lage selv fordi at deigen bare smuler seg…setter seg bom fast i benken eller blir hard som en deig er i hvertfall bare en myte! dette var første gangen jeg lagde pasta….men det blir garantert ikke siste gangen! det var veldig lett rett å slett! Men jeg har jo ikke gått til inngkjøp av en sånn fancy pastamaskin…så jeg kjevlet all raviolien for hånd..noe som var god trening for armene….men det gikk veldig greit. hvis jeg skal fortsette å «konvertere» mer til italiensk matlaging som kommer jeg nok til å kjøpe meg en pastamaskin. de koster ikke mer enn ca..500 kr….men skal du ha en slik en med motor så stiger prisen fort! da snakker vi 2000 kr og oppover.

Når du først har lært deg å lage pasta så kommer du aldri til å få nok av det siden det er så godt og så enkelt! og dessuten så er jo valgmulighetene uendlig med pasta! du kan lage lasagne, spaghetti med kjøttsaus, ravioli med uendelige fyllmuligheter og hvis du kjøper ekstrautstyr til pastamaskinen så kan du lage fusilli, macaroni, tagliatelle, farfalle og mye mer!

og det beste av alt er at oppskriften er så innmari enkel! det du trenger er egg og hvetemel + litt olivenolje og salt! er dere 4 personer som skal ha pastamiddag så trenger du 400 g hvetemel for finbakst og 4 egg+ en klunk olivenolje og 1 ts salt!

start med å helle hvetemelet utpå kjøkkenbenken og lag en grop i midten. knekk eggene i midten og start å blande melet forsiktig inn i eggene med en gaffel…men behold fortsatt gropen sånn at det ikke flyter utover. fortsett til du får samlet det nok sammen til en deig sånn at du kan begynne å få ut litt temperement! Nå er det bare å begynne å slå løs på deigen og kna den skikkelig i minimum 10 minutter før du pakker den tett i en plastpose og lar den ligge på kjøkkenbenken i 30 min. det er veldig viktig for at du skal sitte igjen med en god å elastisk deig! og nå er det bare å sette i gang maskinen eller kjevla!

Til mitt ravioli fyll så stekte jeg portobellosopp og sjampinjong sammen med gul løk og hvitløk…hadde det så i en foodprosessor og kjørte det helt glatt med 1 egg og litt kremfløte. så smakte jeg til blandingen med salt, pepper og parmesan!

Enjoy!

Ett svar til Ravioli med nøttebrunt rørossmør!

  1. WOW!!! Du dette både så og høres fantastisk ut!!
    Enig med deg ang hj.laget pasta. Det er easy peasy:-D
    Keep up the good work Trønderkokken:-D

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s