Nybakte Scones til helgefrokosten!

IMG_9453

Scones smaker helt fantastisk godt når de er rykende varme…med et tykt lag med syrlig og god lemoncurd og en kopp med kruttsterk presskannekaffe som er så sterk at man virkelig våkner om morgenen! Og det «værste» av alt er at det tar kun et par minutter å lage scones….så her er det ingen unskyldninger du kan komme med som gjør at du ikke kan lage de.

Scones kan du også variere. du kan lage grove frokostscones som er best med salt pålegg eller du kan lage disse her som jeg har oppskriften på! disse er laget med 50/50 speltmel og vanlig hvetemel tilsatt litt sukker, rosiner og grovkuttede valnøtter…så dette her er scones som passer best til morgenkaffen med syltetøy av noe slag, lemoncurd eller gul/brun ost!

Trønderkokkens Scones:

  • 350 g speltmel
  • 400 g hvetemel
  • 3 ss bakepulver
  • 2 ts salt
  • 90 g sukker
  • 200 g rosiner
  • 200 g valnøtter (hasselnøtter/mandler fungere også)
  • 125 g romtemperert SMØR ikke MARGARIN
  • 5 dl kulturmelk/kefir
  • 1 egg til pensling

Start med å måle opp alt du trenger for å lage disse herlige scones! da blir garantert baksten vellykket! da er du sikker på at du får med deg alt som står i oppskriften! og les gjennom hele oppskriften minimum 2 ganger før du begynner.

bland først sammen alt som er tørt i en bakebolle, tilsett rosiner og hakkede valnøtter/andre nøtter og bland det godt sammen før du tilsetter SMØR og kulturmelk og knar det kjapt sammen til du har en sammenhengende deig. hvis det er vanskelig å få den sammen i bakebollen så er det bare å hvelve den ut på kjøkkenbenken og kna den ferdig der. del opp i emner, lag runde små «kaker» og del de på tvers i fire. da får man den originale sconesformen. men du kan for all del lage de som små boller før du pensler med sammenpisket egg og steker de på 200 grader i 10-15 minutter/til de er gylne og fine og du er sikker på at de er ferdigstekt! her må du bare bruke sunn fornuft 😉

Sånn! nå har du sjansen til å imponere de andre i huset til morgendagens søndagsfrokost! stå opp en halvtime før alle de andre og la de våkne til en hærlig duft i huset…og du må for all del ikke glemme å sette på kaffen!

Enjoy og ha en fortsatt fin helg!

Respond to Nybakte Scones til helgefrokosten!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s