Gulrotkake alà Trønderkokken!

Gulrotkake….hvem liker vell ikke det? Saftig og myk kake med et hint av krydder med en hærlig ostekrem som er myk som fløyel! Med denne oppskriften så kan jeg love deg at du tar gulrotkaken til nye høyder…..garantert!!!

Dette er en gulrotkake som har litt mer enn kun gulrot i seg…den inneholder blant annet ingefær, eple og mørk sjokolade i tillegg til gulrot.Denne kaken er utmerket til frysing. lag gjerne dobbel oppskrift som da vil resultere i 2 store langpanner som du deler opp i remser og fryser ned. da har du enkelt kaffebrød…alltid på lur hvis du får gjester.

fungerer også utmerket hvis du skal feire bursdag. da halverer du oppskriften og lager den i en springform. da kan du gjerne dekorere med litt frosting istedenfor å bare «klæsje» den på. og har du barnebursdag på gang så kan du fylle røren i muffinsformer og sprøyte på krem og vips så har du gulrotcupcakes!

IMG_9430

Gulrøtter har vært brukt i søte kaker siden middelalderen, der søtstoffer var knappe og dyre, mens gulrot, som inneholder mer sukker enn noen annen grønnsak foruten sukkerroer, var mye lettere å få tak i, og ble brukt til å lage søte desserter . Opprinnelsen til gulrotkake er omstridt. Oppskrifter på gulrotkake er blitt sett så tidlig som 1827. Den eldste kjente oppskriften på gulrotkake stammer fra 1892, i en bok av housekeeping skole Kaiseraugst (Canton of Aargau, Sveits). Ifølge Culinary Heritage of Sveits, er det en av de mest populære kakene i Sveits, spesielt for barnebursdager.

Populariteten til gulrotkake ble trolig gjenopplivet i Storbritannia på grunn av rasjonering under andre verdenskrig. Gulrot kaker ble først allment tilgjengelig i restauranter og kafeteriaer i USA på begynnelsen av 1960-tallet. De var først en nyhet, men folk likte dem så mye at gulrotkake ble standard dessert. I 2005 listet den amerikansk-baserte TV-kanalen Food Network gulrotkake, med sin kremost glasur, som nummer fem av de fem beste kjepphest matvarer av 1970-tallet. Gulrotkake ble kåret som favoritt kake i Storbritannia, ifølge en undersøkelse i Radio Times i 2011.

Gulrotkake alà Trønderkokken:

 • 6 dl sukker
 • 4,5 dl rapsolje
 • 6 egg
 • 7,5 dl hvetemel
 • 3 ts natron, 3 ts bakepulver
 • 3 ts kanel
 • 700 g fint revet gulrot
 • 1 grønt eple grovt revet
 • 1 liten bit ingefær (bruk hvitløkspressa og bruk kun juicen)
 • 200 g Freia sjokoladeknapper (70 % kakao)

Start med å måle opp alt av ingredienser og sett det klart på kjøkkenbenken! da blir bakingen mye enklere for deg!

visp sammen olje og sukker til sukkeret er sånn halvveis oppløst. (bruk helst kjøkkenmaskin eller håndmixer til dette) så har du i ett og ett egg mens du pisker. pisk så massen til den er luftig og lysegul.

sikt i alt det tørre og vend det forsiktig inn til alt er blitt en homogen masse. så vender du inn gulrot,eple,ingefær og sjokolade. hell røren over i en bakepapirkledd langpanne og stek denne vidunderligheten på 180 grader i ca. 40 min! (steketiden kommer an på ovnen..men stikk en strikkepinne midt i kaken og hvis den er tørr når du tar den opp så er kaken ferdig) avkjøl kaken på rist!

Ostekrem:

 • 400 g kremost (romtemperert)
 • 250 g meierismør (romtemperert)
 • 400 g melis
 • skallet av 1 sitron (kun det gule! det hvite er bittert)
 • skallet av 1 lime (kun det grønne! det hvite er bittert)

start med å lage en smørkrem av smør og melis. pisk det til det er hvitt og luftig. tilsett så kremost og lime/sitron. pisk til kremen er fløyelsmyk og hvit! smak til kremen om du vil ha den søtere/syrligere. for smaken er jo tross alt som baken…delt i 2!

Kaken må være helt avkjølt før du har på kremen. bre kremen jvn over og dra en gaffel over kaken for å få et fint mønster. pynt gjerne kaken med litt revet gulrot.

Håper dette falt i smak!

Vennlig hilsen Trønderkokken!

Respond to Gulrotkake alà Trønderkokken!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s