Sennepsgratinert skinkesteik med Waldorfsalat

Skinkesteik er godt, i hvertfall hvis du følge den her oppskrifta! kæm e vell ikke lei tørr, smaklaus skinkesteik servert med bestemorkokt gulrot, kokte poteta å brun saus! men med den her oppskrefta får du et veldig spennende resultat! å æ kan godt skjønn at du vart litt skræmt når du hørd sennepsgratinert! da så du sekkert ferr dæ at ho ska smøres inn i bitter, sterk sennep og «kastes» rett i ovn….men så «lætt» e det ikke!

Te «gratineringsmassen» trøng du:

 • 6 ss sennep
 • 2 ss honning
 • 2 eggeplommer
 • 1 ss potetmel
 • 1 dl griljermel

vess du no har ei rå skinkesteik, så tar du å krydre den godt med salt og pepper, pakke den in i folie og sætt den i ovn på 175 grader med et steiketermometer te at den har en kjernetemp på 72 grader!

Den her gangen så hadd vi ei ferdigkokt skinkesteik…

bland sammen alt i gratineringsmassen og smør det utover steika. hvis du har stekt ei rå svinesteik så skrur du opp tempraturn te 200 grader å gratinere i 15 min…vess du har ei kald ferdigkokt steik…så må du still tempen på 170 grader og steik den i ca. 15 min før du skrur opp tempen te 200 og steike i 15 min te!

Det e my rart man kan server te den her «purka».  Den her gangen så servert vi waldorfsalat, sjysaus og kokt gulrto/potet.IMG_9421IMG_9425

Waldorfsalat:

 • 5 epler
 • 300 g stangselleri
 • 200 g blå druer
 • 1 1/2 dl valnøtter
 • 2 1/2 dl majones
 • 2 1/2 dl kremfløte
 • saften av 1 sitron

start med å pisk fløten…men stopp for all del ei god stund før det bli smør! den ska vær tyktflytende..ikke stivpisket! vend så in majones før du kutte opp allt av frukt og grønnsaker og vende det forsiktig in ilag med sitronsaft!

Vænnlig hilsen Trønderkokken!

Respond to Sennepsgratinert skinkesteik med Waldorfsalat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s